fbpx
 

Lesgevers

Wie zijn we?

 

Hier vind je een overzicht van onze enthousiaste lesgevers. Ze hebben ieders hun eigen specialiteit en eigen stijl van lesgeven, maar één ding hebben al deze lesgevers gemeen: ze geven week na week het beste van zichzelf, om jou zoveel mogelijk bij te leren! Lees hieronder verder om ze te leren kennen.

Corentine Marquet

Mijn eerste dansmoves gaan terug toen ik nog maar net kon lopen, maar vanaf mijn 6 jaar volgde ik wekelijks lessen. Ik was namelijk (en ben nog steeds) een echt ‘spring in’t veld‘ en dansen was voor mij de beste manier om mij te uiten en mij helemaal te laten gaan. De danswereld ging voor mij open met lessen jazzballet, maar na enkele jaren besloot ik iets nieuws te proberen. Zo leerde ik de stijl ‘funky’ kennen. Hoe heerlijk was het om op een andere manier te leren bewegen! Het bleek nog meer mijn ding te zijn en al snel wilde ik proeven van verschillende stijlen. Daarom schreef ik mij op de dansschool in voor extra lessen, hiphop, modern en jazz. Ik nam ook deel aan allerlei workshops om zoveel mogelijk te kunnen leren. Samen met mijn wedstrijdteam nam ik ook deel aan verschillende competities.

Het duurde niet lang vooraleer ik mijn danservaring wilde delen met anderen. Toen is de passie voor het lesgeven ontstaan. De eerste jaren aan de allerkleinsten, maar later ook aan oudere dansers.

 

Zo ontsprong ook stilletjes aan de droom om een eigen dansschool te beginnen. En zo geschiedde… C-mpulsion ontstond in 2015 toen een groepje vriendinnen dat graag weer wilde dansen mij vroegen om ze les te geven. In 2019 werd C-mpulsion uiteindelijk een officiële dansschool met de komst van een tweede groep!

 

Bekijk hier één van mijn choreografieën.

Dance your heart out

Mijn grootste droom?

Een integratieve dansschool waar iedereen zich thuis voelt. De lessen zijn nu al open voor mensen met veel, weinig of absoluut geen ervaring  en zowel mannen als vrouwen hebben zich al ingeschreven.

In 2022 besloot ik mijn kennis als neurologisch kinesiste te combineren met het dansen en startte ik de B-lievers groep op. Via deze weg wil ik ook mensen met een beperking de kans geven om (opnieuw) te dansen, door hen hun lichaam te laten ontdekken en hen te laten voelen welke mogelijkheden ze nog hebben. Dit alles in een veilige omgeving, waarbij we op hun tempo rustig kunnen opbouwen.

 

C-mpulsion is voor mij een veilige plek, waar iedereen zich thuis voelt, plezier beleeft en 100% zichzelf kan zijn!

 

 


Marjo Waeterschoot

Dansen!

Waarom dans ik eigenlijk graag? Belangrijke vraag maar over het antwoord moet ik niet lang nadenken. Ik dans graag omdat het voor mij een manier is om mijn hoofd op nul te zetten en gewoon te gaan. Ook geeft het me de vrijheid om me op mijn eigen manier uit te drukken en het is ook gewoon bijzonder leuk!

Om deze redenen heb ik dan ook mijn hele jeugd gedanst en verschillende stijlen leren kennen zoals funky, latin, afro, ragga, popping…

Ik vind het bijzonder spannend om nu zelf dansles te geven maar ik ga me er de volle 200% voor smijten en dan ben ik zeker dat het één groot feest wordt!

Mijn lessen:

MIX-groepen


Sarah Desmet

Sinds mijn 11e is dansen een rode draad in mijn leven. Ik zette mijn eerste stappen in de Discowereld en nam in team deel aan internationale wedstrijden discodans. Snelle pasjes en flashy outfits.

Daarnaast heb ik enkele jaren klassiek ballet gevolgd. De laatste jaren focus ik me als lesgever heel graag op hiphop en commercial. Af en toe leg ik mijn diepste gevoelens in een lyrical jazz of moderne dans. Voor mij is fun het belangrijkste ingrediënt voor een geslaagde dansles!

Mijn playlist voor de les is heel belangrijk en verandert vaak: goeie muziek waarop we stevig kunnen opwarmen & daarna de choreo rustig opbouwen in elke les!

Mijn lessen:

MIX-groepen


Fanny Vangeel

Dansen is voor mij altijd een grote passie geweest, daarom koos ik dus ook om dit op professioneel niveau te vervolgen. Zo danste ik al mee in verschillende TV-shows zoals de MIA’s, James de Musical Live, De Kastaards, Tegen de sterren op, Starmaker… en danste ik mee op optredens van Lost Frequencies, Laura Tesoro en Clouseau in het Sportpaleis.

Ik was vroeger ook coach van een Junior crew XN-Trick. Met deze crew werden we  wereldkampioen en meerdere malen Europees kampioen HipHop (hiphopunite en World of dance) op internationale competities.

Naast mijn carrière als danseres, ben ik ook afgestudeerd als kinesitherapeut in de neurorevalidatie. In 2020 behaalde ik mijn doctoraat waarin ik dans, kunst en neurologie combineerde. Zo creëerde ik een succesvolle theatershow waarin personen met MS de kans kregen om zelf meerdere malen op een podium te staan.

Nu combineer ik het dansen met een job als kiné in het ziekenhuis en als docent aan de AP hogeschool.


Aurian Buysschaert & Camille Van Stratum

Als er muziek is, zijn wij moeilijk van de dansvloer te krijgen. Wij zijn Aurian en Camille, twee enthousiaste levensgenieters.

Toen wij 16 jaar waren, hebben wij allebei lessen rock’n roll gevolgd. Snel ontdekten wij dat de geleerde moves direct toepasbaar waren op feestjes. Hierdoor vonden wij elkaar altijd terug op de dansvloer. Aurian is een echte dancing king en de perfecte leider tijdens rock’n roll. Camille gaat de meeste acrobatische pasjes niet uit de weg en staat altijd als eerste te dansen als er muziek is.

Ons doel tijdens de lessen? Jullie de basis van rock’n roll aanleren en verschillende danspassen die jullie direct kunnen toepassen tijdens jullie volgende feest!

Onze lessen:

Rock’n roll

Ready to dance your heart out?