fbpx
 

Lesgevers

Wie zijn we?

 

Hier vind je een overzicht van onze enthousiaste lesgevers. Ze hebben ieders hun eigen specialiteit en eigen stijl van lesgeven, maar één ding hebben al deze lesgevers gemeen: ze geven week na week het beste van zichzelf, om jou zoveel mogelijk bij te leren! Lees hieronder verder om ze te leren kennen.

Corentine Marquet

Mijn eerste dansmoves gaan terug toen ik nog maar net kon lopen, maar vanaf mijn 6 jaar volgde ik wekelijks lessen. Ik was namelijk (en ben nog steeds) een echt ‘spring in’t veld’ en dansen was voor mij de beste manier om mij te uiten en mij helemaal te laten gaan. De danswereld ging voor mij open met lessen jazzballet, maar na enkele jaren besloot ik iets nieuws te proberen. Zo leerde ik de stijl ‘funky’ kennen. Hoe heerlijk was het om op een andere manier te leren bewegen! Het bleek nog meer mijn ding te zijn en al snel wilde ik proeven van verschillende stijlen. Daarom schreef ik mij op de dansschool in voor extra lessen, hiphop, modern en jazz. Ik nam ook deel aan allerlei workshops om zoveel mogelijk te kunnen leren. Het duurde niet lang vooraleer ik mijn danservaring wilde delen met anderen. Toen is de passie voor het lesgeven ontstaan. De eerste jaren aan de allerkleinsten, maar later ook aan oudere dansers.

 

Zo ontsprong ook stilletjes aan de droom om een eigen dansschool te beginnen. En zo geschiedde… C-mpulsion ontstond in 2015 toen een groepje vriendinnen dat graag weer wilde dansen mij vroegen om ze les te geven. In 2019 werd C-mpulsion uiteindelijk een officiële dansschool met de komst van een tweede groep!

 

Bekijk hier één van haar choreografieën.

Mijn lessen:

MIX-groepen

Dance your heart out

Mijn grootste droom?

Een integratieve dansschool waar iedereen zich thuis voelt. De lessen zijn nu al open voor mensen met veel, weinig of absoluut geen ervaring  en zowel mannen als vrouwen hebben zich al ingeschreven. Maar ik zou graag nog willen uitbreiden en met mijn kine-achtergrond ook mensen die een beperking hebben de kans geven om (opnieuw) te dansen, door hen hun lichaam te laten ontdekken en hen te laten voelen welke mogelijkheden ze nog hebben. Dit alles in een veilige omgeving, waarbij we op hun tempo rustig kunnen opbouwen.

 

C-mpulsion is voor mij een veilige plek, waar iedereen zich thuis voelt en iedereen zichzelf kan zijn!

 

 


Marjo Waeterschoot

Dansen!

Waarom dans ik eigenlijk graag? Belangrijke vraag maar over het antwoord moet ik niet lang nadenken. Ik dans graag omdat het voor mij een manier is om mijn hoofd op nul te zetten en gewoon te gaan. Ook geeft het me de vrijheid om me op mijn eigen manier uit te drukken en het is ook gewoon bijzonder leuk!

Om deze redenen heb ik dan ook mijn hele jeugd gedanst en verschillende stijlen leren kennen zoals funky, latin, afro, ragga, popping…

Ik vind het bijzonder spannend om nu zelf dansles te geven maar ik ga me er de volle 200% voor smijten en dan ben ik zeker dat het één groot feest wordt!

Mijn lessen:

MIX-groepen


Aurian Buysschaert & Camille Van Stratum

Als er muziek is, zijn wij moeilijk van de dansvloer te krijgen. Wij zijn Aurian en Camille, twee enthousiaste levensgenieters.

Toen wij 16 jaar waren, hebben wij allebei lessen rock’n roll gevolgd. Snel ontdekten wij dat de geleerde moves direct toepasbaar waren op feestjes. Hierdoor vonden wij elkaar altijd terug op de dansvloer. Aurian is een echte dancing king en de perfecte leider tijdens rock’n roll. Camille gaat de meeste acrobatische pasjes niet uit de weg en staat altijd als eerste te dansen als er muziek is.

Ons doel tijdens de lessen? Jullie de basis van rock’n roll aanleren en verschillende danspassen die jullie direct kunnen toepassen tijdens jullie volgende feest!

Onze lessen:

Rock’n roll

Ready to dance your heart out?